top of page

Kodėl verta segėti saugos diržą?


Nors iki šiol ne kiekvienas vairuotojas ar keleivis segasi saugos diržą, tai yra viena pagrindinių saugumo priemonių kasdieniame gyvenime. Pagrindinė saugos diržo funkcija – jis avarijos atveju neleidžia žmogui iškristi iš automobilio. Pateikiame keletą priežasčių, leidžiančių įsitikinti saugos diržų būtinumu.

Pareiga

Saugos diržo segėjimas nėra tik vairuotojo ar keleivio pasirinkimas. Ši taisyklė yra įrašyta į bendras kelių eismo taisykles. Saugos diržo segėjimas yra privalomas bet kurioje transporto priemonėje, kurioje jis yra įrengtas. Nepaisant to, ar sėdi automobilyje, ar autobuse, privalai užsisegti saugos diržą.

Taupymas

Saugos diržų segėjimas yra įstatymo taisyklė. Už įstatymo nesilaikymą gresia baudos, kurios gali būti vienodai taikomos tiek vairuotojui, tiek keleiviui. Šiuo metu baudos dydis gali siekti nuo 25 iki 57 eurų. Jeigu diržų nesegėjimas yra pakartotinis, bauda gali išaugti kone dvigubai – nuo 57 iki 86 eurų. Svarbu nepamiršti, kad atsakomybė tenka ne transporto priemonės vairuotojui, o konkrečiam taisyklės nesilaikančiam asmeniui.

Apsauga

Nebūtina pakliūti į didelį eismo įvykį, kad suprastum saugos diržų naudą. Staigiai sustabdžius kad ir nedideliu greičiu važiuojantį automobilį ar autobusą, saugos diržo nesegintys keleiviai gali susitrenkti. Saugos diržas staigaus stabdymo atveju sulaiko nuo smūgio į vairą ar priešais esančią sėdynę. Taigi saugos diržas padeda labai paprastai išvengti net ir menkiausio susižalojimo netikėto stabdymo ar kito incidento metu.

Geras pavyzdys

Sena taisyklė byloja, kad geras pavyzdys yra užkrečiamas. Galbūt aplink jus sėdintys keleiviai net nepagalvoja, kad saugos diržo segėjimas yra būtinas. Užsisegdami patys, parodysite kitiems, kaip svarbu ir reikalinga juo naudotis. Taip padidinsite ne tik savo asmeninį, bet ir kitų šalia esančių keleivių saugumą.

Saugumas

Nepaisant įvairiausių priežasčių, pati svarbiausia – galimybė gyviems ir sveikiems pasiekti savo kelionės tikslą. Net ir rimto eismo įvykio atveju, saugos diržas gali padėti išvengti rimtesnių sužeidimų ar traumų. Todėl svarbu nepamiršti visada naudotis saugos diržo pagalba.

Šaltinis: Delfi.lt

Kitos naujienos
bottom of page